Heb ik ADHD?

Ik ben anders, maar krijg de vinger er niet op… Heb ik AD(H)D?

Zou het ADHD kunnen zijn of ADD? Ik herken toch wel veel in mijn: collega, broer, zoon, dochter, buurvrouw of die ene te gekke coach op Instagram… Zou het dan toch? Wat is er mis met mij, heb jij je meer dan eens afgevraagd.

Je bent eigenlijk al je hele leven aan het zoeken naar de spelregels en je stelt jezelf meer dan eens de vraag: wat is er toch mis met mij? Waarom kost het leven zoveel energie en waarom kan ik niet – net zoals al die anderen – gewoon een planning volhouden. Het zou kunnen dat je AD(H)D hebt en dat dit vroeger als kind nooit erkent is. Ik kan ervan uitgaan als je dit leest dat je volwassen bent en de puzzel nog niet compleet is.

Welkom op mijn website, mijn naam is Astrid van Meijeren en ik ben op mijn 7e gediagnosticeerd met AD(H)D. Ondanks de vroege diagnose was de weg niet makkelijk en heb ik mij altijd anders gevoeld. Ik kan mij er alles bij voorstellen als jij dit gevoel met je meedraagt dat het leven als veel kan voelen.

ADHD bij vrouwen

Op deze website kun je alles vinden wat je wilt weten over AD(H)D en dan in het bijzonder bij vrouwen, want bij vrouwen werkt het net even iets anders dan bij mannen. Alleen al omdat zij vanwege voorbeeldig gedrag vaak niet zijn gediagnosticeerd, met alle gevolgen van dien!

Als niet gediagnosticeerde AD(H)D’er ben je al meer dan eens tegen de muur aangelopen. Jouw rapporten bestonden uit: zit niet stil, kletst veel, schrijf netter! Eigenlijk heeft dit zich jouw hele leven voortgezet en tot op dag van vandaag heb je soort gelijk functioneringsgesprekken. Het zou toch wel fijn zijn als je op tijd komt, je niet zo laat gaan tijdens vergaderingen en dat je niet zo gauw op je tenen getrapt moet zijn. En dan hebben we het alleen nog maar over het school- en werksysteem.

Als kind met ADHD niet gezien worden

Als kind had je wel ambities en passies, maar eigenlijk heb jij vooral te horen gekregen hoe je het allemaal anders moest doen. Of misschien waren de omgevingsfactoren jouw goed gezind en ben jij vol liefde en vrijheid opgevoed en kom je er nu pas achter dat de wereld anders werkt dan jij. Lees ook: hoe werk je in een wereld die werkt zoals jij niet werkt.

Het jezelf anders voelen kan verschillende uitwerkingen hebben, maar ik denk dat we algemeen kunnen stellen dat het voelt alsof jij degene bent die steeds buiten de lijntjes kleurt, de spelregels niet begrijpt en misschien vind je jezelf inmiddels wel dom en stom en kom je allang niet meer aan jezelf toe!

Heb ik ADHD?

Het is tijd om het tij te keren en jouw zoektocht uit te breiden. Het kan zijn dat je AD(H)D hebt. Ik neem je hieronder mee in een stappenlijstje – heb ik AD(H)D –

Stap 1: Doe de QUIZ: welk type AD(H)D past bij jou en de bijbehorende blog: welke AD(H)D heb jij
Stap 2: Lees de blog AD(H)D bij vrouwen voor nóg meer herkenning (of niet)
Stap 3: Zijn er veel puzzelstukjes gevallen? Maak een afspraak met jouw huisarts. Samen met jouw huisarts kan je beslissen of een doorverwijzing naar een psycholoog helpend is in jouw zoektocht, maar blijf er alsjeblieft niet mee rondtobben! Jij verdient het om gezien en gehoord te worden, ook als het geen AD(H)D is!
Stap 4: Vindt je herkenning in de door mij geschreven blogs? Schrijf je dan snel in voor mijn gratis training: Ambitieuze vrouwen met AD(H)D. Wel of geen diagnose, hier mag je 100% jezelf zijn.
Stap 5: Kijk ook eens naar mijn andere blogs, mijn Instagram, Facebook en/of TikTok pagina Vrouwenadhd of luister mijn podcast: Uit Liefde Voor je AD(H)D op o.a. Spotify, Anchor, Google Casts of ‘gewoon’ even zoeken via Google.

Waar de zoektocht jou ook mag brengen: ik wens je een mooie en liefdevolle reis naar jezelf en hoop je vroeg of laat in een van mijn online programma’s beter te leren kennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven